Остър недостиг на кадри в Бюрото по труда в Дупница

Директорът Наташа Илиева няма да позволи да има съкратени от готвената метла на финансовия министър Симеон Дянков

Даниела Методиева
04.04.2011
размер на текста:

Наташа Илиева няма да допусне нейни хора да бъдат съкратени. Снимки: dennews.bg

Остър недостиг на кадри се усеща в Бюрото по труда в Дупница. Служителите тук освен всекидневната работа и обслужване на потока от берзаботни, трябва да се справят и с цялата документация около кандидатстването по проекти, консултациите с работодателите по тях и с одобрените за обучения. За това алармира днес директорът на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, според която обявените от финансовия министър Симеон Дянков съкращения в администрацията не трябва да се допускат в Бюрото по труда.

Всеки ден в Бюрото по труда в Дупница се обслужват безработни по график.


В момента имаме на щат 19 служители, които обслужват общините Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Кочериново. Много рядко, почти никога, не сме в пълен състав заради отпуски или излизане в болнични, все пак сме хора, всичко се случва. Аз категорично няма да допусна и ще направя всичко възможно предстоящите съкращения да не засегнат бюрото в Дупница. Ние дори имаме остра нужда от нови хора, защото проектите, които се финансират от Агенцията по заетостта се увеличават все повече и повече, безработицата също и сами разбирате, че работата се увеличава с всеки изминал ден", каза пред журналисти днес Наташа Илиева.
Вече има отпуснати 6 места за Бюрото по труда за наемане на един експерт за срок от 3 години за обучение и квалификация по проект „Аз мога” и петима трудови медиатори по проект „Да успеем заедно” за срок от 1 година. Подадените молби до този момент са към 50, като повечето са на висшисти. Въпреки това, според Наташа Илиева редно е да се предприемат мерки за назначаване на служители към Бюрото по труда на щат.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети