Софийска окръжна прокуратура пое част от преписката срещу Манол Вучков, готвил убийство на полицай от Бобов дол

Даниела Методиева
04.04.2011
размер на текста:

Софийска окръжна прокуратура е поела част от преписката срещу Манол Вучков, готвил убийство на полицай от Бобов дол. Наблюдаващият прокурор Величка Шопова обясни, че столичните магистрати ще работят в тази част от досъдебното производство, свързана с откритите в апартамента му в София 145 грама амфетамини. За притежанието им той ще носи отговорност по член 117 от Наказцателния кодекс, който предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода.
50-годишният рецидивист от Бобов дол Манол Вучков бе задържан под стража, след като наблюдаващият прокурор Величка Шопова протестира пред Окръжен съд в Кюстендил отказ за налагане на тази мярка от страна на Дупнишкия районен съд.
Информацията за готвеното от Манол Вучков убийство на криминалист от Бобов дол бе изнесене от Пресцентъра на МВР в Кюстендил на 31-и март, три дни, след като му бе постановена постоянната мярка задържане под стража от съда в Кюстендил. Името на полицая, който е бил обект на плана му за убийство все още се крие от разследващите органи. Становището и на прокуратурата и на полицията е, че тази информация няма да бъде огласявана в медиите, защото Вучков е подготвял убийството на криминалиста с няколко човека от подземния свят.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети