1 г. затвор за пиян шофьор, постанови Дупнишкият съд

38-год. Георги Пенов е бил и в затвора в Истанбул за притежание и разпространение на наркотици

dennews.bg
29.04.2011
размер на текста:

Присъда от 1 година затвор при сторг режим постанови Дупнишкия районен съд за 38-годишният столичанин Георги Пенов за това, че е карал с 2,65 промила алкохол. Делото е стартирало миналата година, а до това решение на съдията по делото Мая Гиздова се е стигнало, тъй като Георги Пенов вече е бил осъждан ефективно, но освободен предсрочно с постановление на Софийски градски съд. Георги Пенов е бил хванат от дупниши полицаи на главен път Е-79 през 2009-а година, а при проверката освен наличието на алкохол е било установено, че му е била отнета и шофьорската книжка.
Георги Пенов вече е бил осъждан от Истанбулския съд за притежание и разпространение на наркотици. След като е излежал част от присъдата си в Турция, той е бил преместен в Софийския централен затвор.
Председателят на съда Ели Сколева обясни, че по всяка вероятност Георги Пенов и неговият адвокат ще обжалват присъдата на Дупнишкия районен съд на по-горна инстанция. Тя уточни, че в 90% от случаите тези дела приключват със споразумение между подсъдимия и прокуратурата. В случая с Георги Пенов утежняващото обсоятелство е, че той е бил хванат в нарушение, докато е изтърпявал остатъка от присъдата си по предишното дело.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети