Лидерите не се разбраха, редовите седесари избират кандидат за президент

DenNews.bg
27.04.2011
размер на текста:

С просторно писмо Надежда Нейснки разкритикува Мартин Димитров

Лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов не се разбраха за излъчването на обща кандидатура за президент под флага на „Синята коалиция”. Затова и двете структури ще излъчат свои претенденти на отворени предварителни избори сред сините симпатизанти.
Както вчера стана ясно НС на СДС номинира заместник-председателя на партията Румен Христов. Той спечели тайния вот срещу евродепутата и бивш лидер на формацията Надежда Нейнски. Часове по-късно тя предупреди в блога си "за риска от уговорените мачове".
Утре ще бъде излъчена работна група, която да изработи правилата за отворения вот, обясни лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БТА. По думите му желанието е кандидатът да бъде одобрен възможно най-бързо. Според Командира най-важното е, че двете партии са решили да запазят "Синята коалиция". По думите му ДСБ има свои кандидати и за "Дондуков"2 , и за кмет на София, но преди те да бъдат обявени, трябва да приключат всички процедури.
Евродепутатът и бивш лидер на СДС Надежда Нейнски коментира пространно в блога си вчерашната номинация на Румен Христов, издигнат от сините, за кандидат за държавен глава.
Остра позиция срещу избора на ръководството на СДС да издигне Румен Христов за кандидат за президент изрази загубилата вътрешните избори Надежда Нейнски в изявление до медиите. Тя заявява, че решението на ръководството на сините било взето отдавна и предупреждава за рисковете на "уговорените мачове".
Съжалявам, че тя реагира по този начин, заяви Димитров по повод мнението на Нейнски и припомни, че лично той е застанал зад нея, когато са редени листите за евродепутати на "Синята коалиция". Нейнски беше и водач на листата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети