Режат крадците на метали

dennews.bg
26.04.2011
размер на текста:

Драстични мерки предприема Министерството на околната среда и водите срещу крадците на метали. Това обяви министър Нона Караджова в сутрешния блок на БиТиВи, цитирана от news.bg.
Мерките са във връзка с изнесената вчера статистика, че само за първите три месеца на тази година в столицата са били откраднати 530 решетки на улични шахти. Вече е налице и смъртен случай заради откраднат капак на шахта. Мъж загинал, след като пропаднал в шахта с колелото си на път за работа.
Мерките за ограничаване на кражбите на първо време ще засегнат Закона за управление на отпадъците. На граждани ще бъде забранено да предават отпадъци от така наречената „рискова номенклатура”. Що се отнася за пунктовете, които изкупуват метали, то те трябва да бъдат изнесени на места, които са определени с общи градоустройствени планове на градовете за стопански и промишлени зони, гари или пристанища със стопанско значение.
Ако пунт не отговаря на тези изисквания, на практика той трябва да преустанови дейността си. Въвежда се и 24-часово видеонаблюдение, а записите от него ще се съхраняват 1 година. Планират се внезапни проверки с участието на органите на реда, така че да имат ефект предложените мерки, поясни още министърът на околната среда и водите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети