Има конфликт на интереси в КАТ-Дупница, сочат резултатите от 5-мес. проверка на "Вътрешна сигурност"

Даниела Методиева
19.04.2011
размер на текста:

Проверката бе разпоредена от комисар Георги Джоглев

В пункта за Регистрация и технически контрол към КАТ- Дупница има кокнфликт на интереси. Това сочат резултатите от приключилата близо 5-месечна проверка, която бе разпоредена от комисар Георги Джоглев в края на месец ноември и осъществена съвместно със служители на дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР.
Със събраните данни за конфликт на интереси е сезирана Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, обяви днес официално комисар Георги Джоглев.
В хода на проверката са събрани данни за нарушения на изпълнението на служебните задължения от страна на работещите в звеното и в зависимост от тежестта на нарушенията бяха наложени следните наказания: на 1 служител е наложено дисциплинарно наказание по Кодекса на труда уволнение, на 1 служител е наложено дисциплинарно наказание предупреждение за уволнение – след наложеното му наказание е освободен по взаимно съгласие, 1 служител е наказан с писмено предупреждение по ЗМВР и е назначен като полицейски инспектор в РУП Дупница, един служител е освободен по взаимно съгласие.
През продължилото 5 месеца разследване екипът на dennews.bg следеше всяка стъпка на проверяващите и информираше своите читатели. В понеделник, 18-и април, бе наложено и последното наказание и уволнен дисциплинарно служителят Димитър Трайков.
„Изцяло е обновен екипът, работещ в РТК – Дупница, все още някои от новите служители са в период на обучение. Оптимизирана е и организацията на работа, като е повишена скоростта за предаване на данни на техническите системи, в процес на обособяване са 2 нови работни места – едното за идентификация и проверка на техническото състояние на превозното средство, другото – за административно обслужване на гражданите.
Очакванията са през месец май обслужването на гражданите да се осъществява в оптимални технологични граници.
Напомняме и за възможностите гражданите от Дупнишко да бъдат обслужвани в сектор “Пътна полиция” – ОДМВР, в Кюстендил, където дейностите по регистрацията и техническия контрол са стиковани, кадровият и технически ресурс гарантира качествена и кратковременна услуга”, информират в прессъобщение от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети