Кондуктор помля кола и рейс минути след пиковия час в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
19.04.2011
размер на текста:

След няколко завъртания опела се забил странично в автобуса. Снимки: dennews.bg
Шофьорът на автобуса Венчо Мирчев.

Кондуктор от жп секцията в Дупница причини тежка катастрофа между два автомобила и автобус на градския транспорт тази сутрин в района на градинката „Левски”, след рисково изпреварване на мокрия асфалт. Инцидентът стана към 9:15 часа, минути след пиковия час, когато районът гъмжи от ученици и тръгнали на работа хора.
Служителят на БДЖ Филип Кацарски предприел изпреварване на улица „Св. Иван Рилски” при ресторант „Рилски езера” в посока към гарата, защото бързал за работа. Автомобилът пред него се движил бавно, но точно в момента в който Кацарски вече задминавал автомобила другият шофьор натиснал газта.

Шофьорът причинил катастрофата Филип Кацарски бързал за работа.


„Принудих се да дам още газ, защото другият шофьор, който май беше жена ме насмете. После не знам какво стана. Другата кола избяга, а аз загубих управление над колата”, обясни притеснен Кацарски.
Катастрофата се размина без жертви заради бързата реакция на шофьора на мерцедеса Златко Глухарски. Той излизал от пряка на градинкана „Левски”. Вече излязъл на улица „Св. Иван Рилски” видял криволичещият срещу него автомобил и бързо освободил платното. „Изнесох се възможно най-много към върлото на улица „Родопи”. Добре че нямаше пешеходци нито при мен, нито по улицата, откъдето хвърчеше другата кола. С маневрата успях да избегна челен удар с опела. Така той ме удари странично, завъртя се на 180 градуса и се заби странично в автобуса”, обясни и Глухарски.
 

Шофьорът на мерцедеса успял да изсбегне челния удар.

Шофьорът на автобуса Венчо Мирчев усетил какво се случва едва когато опела се забил в рейса. „В този момент точно работех с пътниците и повечето бяха слезли. Усетихме удара, но никой от тримата пътници останали в автобуса не пострада. Слава Богу, че нямаше повече хора и нямаше правостоящи”, каза Мирчев.
Обясненията на Кацарски, че бързал за влака пък само предизвикаха реакцията „че всички хванахме влака сега”, от страна на Мирчев, който оцени материалните щети като най-тежки за себе си. Двата автомобила обаче са за вторични суровини.
Всички шофьори обаче бяха благодарни, че катастрофата се размина без жертви въпреки, че хвърчащия "Опел" на няколко път се разминал на сантиметри от пешеходци.

"Пак малкия дявол беше. Като видях колегата как хвърчи, а по тротоарите имаше хора. Той за малко щеше да се забие и в магазина...", обясни Глухарски.

Виновникът за инцидента Филип Кацарски сподели, че съжалява, но не отрече че сам си е виновен. "Не се съобразих, че е мокро...ама бързах за влака. Вина има обаче и шофьорът, който ме засече. Не успях да видя обаче номера преди колата да избяга", каза Кацарски. Сега за него остава да чака санкцията, която ще му бъде наложена от КАТ.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети