Предизборната война в Дупница започна, СДС и ГЕРБ отиват в съда заради кмета на Кочериново

ДСБ и Демократическата партия вече са изхвърлени от дясната коалиция, защото не дошли на събрание на 6-и април

Даниела Методиева
15.04.2011
размер на текста:

Пламен Данаилов даде старта на политимеските боричкания за местнатат власт. Снимка: dennews.bg

Предизборната война в Дупница започна, а нейното начало постави днес лидерът на СДС Пламен Данаилов. На пресконференция той обяви, че по места се оказва много силен натиск срещу техните членове, председатели на общински съвети. Като най-драстичен пример той посочи този с кмета на Кочериново Костадин Катин, който му споделил, че е бил подложен на политически натиск от секретаря на ГЕРБ в Дупница и общински съветник в местния парламент Крум Милев да премине в техните редици и за предстоящите местни избори да се яви като техен кандидат. След като отказал, тогава срещу Катин започнала политическа репресия, в която се включили и държавните структури в лицето на съда, прокуратурата и полицията. По този начин Катин си обяснявал решението на Апелативния съд за отстраняването му от поста след спецакцията на 15-и октомври миналата година в сградата на община Кочериново за неизгодни сделки и изразходване на пари за техническа помощ по европроекти. В резултат на тази акция прокуратурата образува срещу него досъдебно производство.
След като беше потърсен за коментар Крум Милев обяви, че ще съди за клевета лидера на СДС  в Дупница.
„Омръзна ми вече да намесват името ми за какво ли не, това са изказвания на неморални хора, които се чудят какви клевети а измислят вече. Никога не съм говорил с Катин на тази тема” бе коментарът на Крум Милев.
От своя Пламен Данаилов обясни, че Националния съвет на СДС ще излезе с официална декларация за оказваната в област Кюстендил политическа репресия.
Ние сме длъжни да защитим нашите хора и в частност Костадин Катин. Ще настояваме проверката срещу него да приключи по възможно най-бързия начин. Ако се установи, че е виновен, ние ще се съгласим с това, защото вярваме в безпристрастността на съдебната система. Нямаме никакво намерение да му спускаме политически чадър, а искаме само да му окажем морална подрепа. Защото нашите намерения са той отново да бъде кандидатът ни за кмет от СДС в Кочериново, стига членовете на партията там да го издигнат, обясни Пламен Данаилов.
Що се отнася до това кой ще бъде кандидатът на сините в Дупница, това ще стане ясно едва след провеждането на вътрешните избори на СДС. Със сигурност от дясната коалиция вече са изхвърлени ДСБ и Демократическата партия. Това станало, след като на последнто събиране на 6-и април те не дошли. А преди това било взето решение отсъствието на представители на дясна партия да се счита автоматично за излючването им от дясната коалиция.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети