Лекарите в Дупница провалиха събранието за избор на нов председател на Регионалния съюз за област Кюстендил

Само 15 медици от общо 40 потвърдили участие дойдоха днес, за да изберат 20 делегати и се отказаха за следващ път

Даниела Методиева
13.04.2011
размер на текста:

Едва 15 лекари се събраха днес в Панорамната зала на общината. Снимки: dennews.bg

Лекарите в Дупница провалиха предстоящото отчетно-изборно събрание на на Регионалния съюз в Кюстендил на 29-и април, когато трябва да си избират нов председател. Това стана днес на делегатското събрание в Дупница, за което предварително участие бяха потвърдили 40 лекари, но накрая в залата влязоха едва 15. От общинската и частната болница присъстваха общо двама лекари, останалите бяха част от джипитата и специалисти.

Д-р Симеонов обяви, че пак ще се кандидатира за поста.

Сега ще се наложи да бъде свикван отново Управителния съвет, за да бъде насрочена нова дата за Дупница. Председателят на БЛС д-р Симеонов обясни, че делегатите трябва да бъдат определени 14 дни преди провеждането на отчетно-изборното събрание. Той не можа да си обясни защо е толкова слабо присъствието днес при положение, че е уведомил и двамата управители на болниците, отделно е изпращал по пощата списък, който е бил представян на всички лекари, като 40 са удостоверили с подписите си, че ще присъстват днес.
По правилник Дупница има право да излъчи 20 свои делегати участие в очетно- изборното събрание за нов председател. Д-р Симеонов, който в момента заема този пост на мястото на здравния министър Стефан Константинов обясни, че при това положение Дупница ще се представлява само от 15-те присъстващи лекари, а това предизвика недоволството сред тях.

Патоложката д-р Динкова възропта срещу заплатата на колегата си.

Д-р Динкова, която е бивш председател на Българския лекарски съюз в Кюстендил обяви пред колегите си, че не е била уведомявана за днешното събрание. Тя реагира доста остра, когато стана ясно, че д-р Константинов отново ще се кандидатира за този пост и обяви, че откакто той е избран, взимал по 100 лева заплата, което по нейно време това не е било правено.
Компромисният вариант дойде от джипито д- р Лорета Николова, която предложи днешното събрание да бъде отложено за следваща дата, а всички лекари да бъдат уведомени с отделни писма и с обратни разписки.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети