Съдебен шеф в Бургас стана клиент на прокуратурата, майка му също в схемата

DenNews.bg
01.04.2011
размер на текста:

Председателят на Административен съд-Бургас, който беше задържан вчера, ще бъде обвинен в пране на пари и документно престъпление, съобщи днес БНР.
Атанас Вълков беше задържан вчера, заради това, че уговарял сделка за имот на стойност над два милиона евро, придобит с фалшиви документи. Дванайсетте декара земя са в землището на Несебър, като те са придобити от майката на Вълков с фалшиви документи, уточниха разследващи. Тя "купила" имота от наследници, без те дори да знаят, че имат такъв имот.
Вълков е уговарял за днес предварителния договор за продажбата на имота на трето лице, като сумата, за която е трябвало да бъде изтъргувана земята, е 2 200 000 евро. За тази сума е обвинен и магистратът.
Купувачът на земята е бил агент под прикритие и "сделката" е била контролирана. Разследващи са намерили пишещата машина, с която е написан фалшив документ за придобиването на имота, както и оригиналните документи за него.
Очаква се срещу майката на Атанас Вълков - Руска, също да бъде повдигнато обвинение, предаде БТА. До няколко часа от прокуратурата ще решат как точно да формулират обвинението срещу нея. Очаква се Вълкова да бъде обвинена за използване на документи с невярно съдържание по схемата, за която бе задържан и синът й.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети