Връзка с по- красива жена е обречена на провал

dennews.bg
09.03.2011
размер на текста:

Мъжете, които имат връзки с по-красиви от тях жени трябва да знаят, че са обречени на провал. До това заключение стигнали британски учени от университетите в Стърлинг, Честър и Ливърпул, цитирани от БГ НЕС. Резултатите са постигани след проучване на снимките на 100 мъже и жени от над 100 двойки.
До този извод учените стигнали, след като си поставили за цел да разберат дали има нещо вярно в твърдението, че хората се събират с друг човек, който е също толкова привлекателен колкото и тях.
В потвърждение на резултатите учените посочили неуспешните два брака на Анджелина Джоли с актьорите Джони Лий Милър и с Били Боб Торнтън, които издържаха едва по три години. Това не се отнася за връзката й с красавецът Брат Пит.

Освен различната продължителност на връзките на изследваните двойки, мъжете и жените били оценявани и по външния им вид. Така се стигнало до заключението, че привлекателният съпруг или приятел не е пречка за една успешна връзка.
За сметка на това, ако жената била надарена от Бога с привлекателна външност, то връзката продължавала само няколко месеца.
"Това показва, че жената контролира дали връзката ще продължи или не. Красивите жени може да осъзнаят, че могат да си позволят да избират. Освен това те имат самоувереността да прекратят връзка, която се е изчерпала. Привлекателните жени като цяло предпочитат краткотрайни връзки. Те имат по-добри позиции да продължат напред", смята изследователят Роб Бърис.
Учените установили също така, че хората предпочитат да имат връзка с човек, чиито черти на лицето са с подобно ниво на симетрия като тяхното собствено.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети