И на 15 и на по 55 години дупничани хукнаха да подаряват цветя за 8-и март

Даниела Методиева
08.03.2011
размер на текста:

Осмокласникът Мартин Иванов реши да изненада учителката си по физическо госпожа Сарафска. Снимки: dennews.bg

И на 15 и на по 55 години дупначани от рано тази сутрин хукнаха по цветарските магазини и сергии, за да подаряват цветя за 8-и март. Минусовите температури не успяха да намалят градуса на празничното настроение, а приятно впечатление направи и факта, че тръгналите да купуват цветя поздравяваха всички дами, срещнали по пътя си.

Любомир Василев купи роза за 75-годишната си майка.


Още рано тази сутрин осмокласникът от училище „Кирил и Методий” Мартин Иванов отиде на пазара, за да купи цвете за учителката си по физическо госпожа Зографска. 75-годишната Виолета Василева със сигурност е останала много трогната от жеста на сина си Любомир, който тръгна към дома й с красива червена роза.
Един от клиентите в цветарски магазин си тръгна с 25 букета за колежки и приятелки, но за да не бъде изправян после до стената у дома, отказа да застане пред обектива.
Иначе цветя има за всеки джоб и всеки вкус. Карамфилът струва левче, розите и лалетата вървят по 3 лева, а герберите и орхидеите по 5-6 лева. Букетите стигат и до 45-50 лева, но тук цената вече се определя от това какви са предпочитанията на клиента.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети