Метла от до във фонд „Земеделие”

DenNews.bg
31.03.2011
размер на текста:

Найденов още се бори със сътресенията от присъствието на Калина Илиева във фонда. Снимка: news.bg

За втори път земеделският министър Мирослав Найденов извади метлата в Държавен фонд „Земеделие”, но този път я прокара по всички чиновнически етажи. От шефския пост си тръгва наследникът на скандалната Калина Илиева-Светослав Симеонов, който беше назначен след разкритията, че Илиева е била назначена срещу фалшива диплома.
Това обяви самият Мирослав Найденов на извънредна пресконференция днес. Официалният мотив е подобряване на работата по програмата за развитие на селските райони, информира БГНЕС.
Досегашният изпълнителен директор Светослав Симеонов, който ръководеше структурата по-малко от 6 месеца всъщност си тръгва от поста, но не толкова позорно, защото ще замине за Брюксел като земеделски аташе.
ДФ „Земеделие” от днес ще бъде ръководено от Румен Порожанов, досегашен началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.
Порожанов е предложил и нови зам.- директори на фонда, с които иска да работи в екип. Това са Свилен Костов, който досега ръководеше отдел "Директни плащания" във фонда и Иван Капитанов, директор "Финанси в реалния сектор" в Министерството на финансите, информира dnevnik.bg.
Костов поема ресорите на досегашния зам.- директор Мюхетин Караоглан и ще отговаря за директните плащания. Иван Капитанов ще заеме мястото на Ангел Кинанов и ще следи прилагането на селскостопанските пазарни механизми.
Третият нов заместник е Свилен Колев, който е работил във фонда и е бил началник на отдел "Пазарни механизми". Именно той ще отговаря за Програмата за развитие на селските райони.
Постът на четвъртия зам.- директор - Драгомир Костадинов, който оглавяваше техническия инспекторат, се закрива. Самият инспекторат става отдел към Дирекцията по директни плащания.
Найденов отхвърли предположенията че смените са свързани с протестите на зърнопроизводителите или със сигналите на СДС за корупция в министерството и фонда.
Вчера

 

от прокуратурата потвърдиха, че разследват сигнал за търговия с влияние в земеделското министерство.

 

За него съобщиха от СДС като поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и на шефа на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.
Фондът се ръководи от управителен съвет от 11 члена, под председателството на министъра на земеделието и храните, а оперативното ръководство се осъществява от изпълнителен директор. Структурата на фонда включва Централно управление и 28 областни дирекции.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети