Две години затвор за полицай, карал пиян и убил човек при катастрофа

dennews.bg
30.03.2011
размер на текста:

Две години лишаване от свобода постанови Върховният касационен съд за бившия полицай Никола Ерелийски, карал пиян и убил човек при катастрофа съобщава news.bg.
Тъй като подсъдимият си е признал за вината, е получил наказание под предвидения минимален размер. Освен това за 5 години му е отнето правото да управлява автомобил. Осъденият трябва да изплати двеста хиляди лева обезщетение на близките на загиналия.
26-годишният Никола Ерелийски получи присъда от почти три години лишаване от свобода от Пловдивския окръжен съд. При обжалването пред Апелативния присъдата му бе намалена на две години. Днес тя бе потвърдена окончателно от върховния административен съд.
На 30 август 2009 година бившият служител на „Охранителна полиция" в Шесто РПУ след посещения в квартално заведение и дискотека е блъснал с висока скорост таксиметров автомобил, чийто шофьор Радостин Николов почина в болница.
Катастрофата е станала на Пещерско шосе, на кръстовището с ул. Момина сълза, където, според експертизата, Ерелийски е карал с близо 120 километра в час и 1.6 промила алкохол в кръвта.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети