Масово меле между баща, син и група от 20 ученици пред гимназия в Дупница завърши с нож в гумите на БМВ и арести

Даниела Методиева
29.03.2011
размер на текста:

Полицията се намеси бързо и започнаха арестите.

Масово меле между баща и син и група от около 20-ина ученици пред гимназията по хранително-вкусова промишленост в Дупница завърши с нож в гумите на БМВ и арести.
Побоят стана в голямото междучасие, а само след броени минути пристигнаха няколо полицейски коли, за да разтървават групата и да приберат основните участници в побоя в ареста на управлението за разпити. Служители от криминална полиция започнаха да правят оглед на колата, да мерят прорезите в гумите и да правят опис.

 Бащата Георги Роглинов обясни своята версия


Бащата Георги Роглинов обясни, че пристигнал в училището, за да подписва документ за отсъствие от родителска среща на дъщеря си Веселина, която е ученичка от 9-и клас. С него дошъл и сина му Юлиян, който е ученик от гимназия в град Петрич. Юлиян дошъл с нагласа, да се саморазправя с Жоро Георгиев от 11-и а клас, защото сестра му Веселина се оплаквала от непрекъснати обиди от негова страна, наричал я грозна и дебела.

 Пръв за разпит бе закаран Юлиян.

Това бе потвърдено и от директора на училището Венеция Христова.
По думите на бащата, той влязъл в училище, за да разпише документа и бързо след това излязъл, за да разтървава сина си Юлиян и Жоро Георгиев. В този момент бил нападнат и той от групата ученици, овъргалян в калта и окървавен.
За това, че побоят е станал на улицата пред училището потвърди и директора Венеция Христова. Тя също потвърди думите на бащата, че той е влязъл до класната на дъщеря му Веселина, и че побоят е станал извън училище. Христова вече е уведомила Инспектората по образованието в Кюстендил, предстои и свикване на педагогически съвет.

 Директорът на училището Венеция Христова ще свика педагогически съвет


Според версията на ученици обаче, Юлиян е успял да влезе в класната стая, откъдето е почнал да бие Жоро Георгиев, след което побоят се е пренесъл на улицата и така в него са се включили и групата ученици.
Разпитите продължават в полицейското управление в Дупница, ще бъдат снети показания на всички участници в масовия бой.

Полицаите започнаха оглед на нарязаните гуми на БМВ-то.


Според директора на училището, след като излязат на улицата, децата губят всякакъв контрол, а агресията им избивала под всякаква форма. Деветокласничката Веселина и друго момиче от училището се скубали за косите преди време.
Тъй като побоят разбуни сериозно духовете в училище, голяма част от децата бяха извън класните стаи, наложи се с много уговорки директорът да ги накара отново да влязат в училище.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети