Цветан Цветанов даде рамо на ГЕРБ в Сапарева баня за предстоящите местни избори

Под охраната на НСО вътрешният министър предупреди хората си да се готвят за люта битка и да не слушат какво се говори и пише по техен адрес

Даниела Методиева
28.03.2011
размер на текста:

Под строгата охрана на НСО Цветан Цветанов влезе в читалището за номинациите. Снимка: dennews.bg

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов даде рамо на ГЕРБ в Сапарева баня за предстоящите избори. Той пристигна в курортната община, за да присъства на номинациите за председател на партията, организационни секретари и членове. Цветанов пристигна под строгата охрана на служителите от НСО и обясни от трибуната в залата на читалището в Сапарева баня, че на събранието присъства като заместник-председател на ГЕРБ, а не в качеството си на вътрешен министър. През това време обаче, възрастни хора, които не успяха да влязат, коментираха, че не е редно Цветанов да използва НСО и държавни пари за партийни дела и предизборната кампания на ГЕРБ.
За пристигането на Цветан Цветанов накрак бяха вдигнати служителите от Областната дирекция на полицията водени от директора комисар Георги Джоглев, както и колегите им от Районното управление в Дупница начело с началника Борислав Динев.
Пред сградата на общината го чакаше цялата областна управа начело с губернатора Любомир Анчев, както и двамата депутати от ГЕРБ Емил Гущеров и Валентин Микев.
Докато течеше регистрацията на делегатите, Цветан Цветанов седна на по чаша кафе в една от пицариите в центъра на Сапарева баня, а преминаването му по централната улица накара хората да се обръщат изненадани след него. След като разбраха за посещението на вътрешния министър, в залата дойдоха и граждани, които бяха спрени от служителите на НСО, но Цветанов нареди да бъдат допуснати и се настаниха на балкона.
В присъствието на вътрешния министър бяха номинирани тримата претенденти за председателския пост и това са превозвачът Калин Гелев,началникът на пощата в Сапарева баня Володя Лазов и собственикът на цех за дървообработване Иван Ковачев. На днешното събрание пристигна и собственикът на шивашка фирма Димитър Димитров, който също бе спряган за кандидат за председател на ГЕРБ, но след скандала с работничките му за неизплатени заплати, той бе елиминиран и никой в залата не го предложи. На днешното събрание пристигна и подалия оставка председател на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев.
Четирима бяха номирани за секретари и това са Володя Лазов, Иван Вучков, Нилай Мертакчийски и Илияна Базиргянова, а за членова на Управителния съвет на местната структура директорът на РИОКОЗ д-р Николай Кметски, Никола Динев, Георги Карпачки, д-р Марио Атанасов и Костадин Лазов.
От трибуната Цветан Цветанов обяви, че след днешния се поставя началото на предизборната кампания за местна власт в Сапарева баня. За това кой ще бъде председател ще решат членовете на партията, но решаваща ще бъде думата на изпълнителното бюро в централата в София.
„Вие сте хората, които ще определят кой да бъде кмет и кой да ви представляват като общински съветници. Сапарева баня е важна за нас община така, както са и всичи останали общини в страната ни. Тези избори ще бъдат Рубикона за България. Бъдете готови да поемете всякакви удари, защото срещу всеки кандидат на ГЕРБ в цялата страна ще бъдат мултиплицинари всички тези негативи, които трябваше да понеса и аз. Ще има анонимни сигнали и ще чуете за себе си неща, които дори не сте и предполагали. Нека кандидатите не слушат това, което ще се изговори и изпише за тях”, препоръча от трибуната Цветан Цветанов и припомни за всичките изговорени по негов адрес от страна на опозицията клюки. И за това, че му ставало лошо и че припада, като се среща с хора.
„Затова и сега стоя пред вас прав, както в последно време правя и при останалите ми срещи в цялата страна. Чух, че съм очаквал и извънбрачно дете, но ми се роди третата дъщеря от законната ми съпруга. Изговориха се и много неща за имотите на Цветанов, но всичко е декларирано и проверено”, припомни Цветанов.
Заради тези нападки от страна на БСП Цветанов припомни пред аудиторията в Сапарева баня за куфарчетата на Луканов и БКП.
„Точно те си създадоха и отгледаха опозиция, аз съм с изключително големи съмнения и по отношение на политическите партии през тези 20 години и тези, които ни управляваха през този период от време. И някой зададе ли си въпроса кой всъщност създаде Октопода”, лаконично попита Цветанов и обърна внимание, че след встъпването на власт на ГЕРБ е неутрализирана тежката престъпност.
„Промених цялата конфигурация и организация на работа в МВР. От момента на задържането на групата за отвличания вече няма нито един такъв случай. Днес страната ни е в изключително тежко състояние в резултат на управлението на БСП през последните 4 години. Изключително тежко е състоянието и с миграцията, хиляди млади хора напуснаха страната ни. Днес, две години след началото на нашето управление трябва да си направим равносметка за това какво трябва да се направи. По моя информация само в Испания има 350 000 българи, много от тях вече са се устроили там. Аз ще бъда спокоен, когато младите хора започнат да се завръщат в страната ни”, каза още Цветанов.
Вътрешният министър призна, че в последно време битовата престъпност е добила изключително големи размери и това той обясни с икономическата криза. Според него ако икономиката ни заработи, нещата ще се нормализират. В този смисъл той обърна внимание и на ролята на местната власт, която трябва да работи изключително много по разработването на проекти, с които да се осигуряват нови работни места. Цветанов обърна внимание, че Сапарева баня е един от курортите, които дават поминък на много хора.
„Бъдете живи и здрави и се гответе за битка, която ще бъде много люта”, каза в заключение вътрешният министър.
Повече за днешната визита вижте в рубриката ни "Денят в снимки".
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети