Общинската болница в Дупница трябва да има нов управител, според депутата Емил Гущеров

Даниела Методиева
28.03.2011
размер на текста:

Общинската болница в Дупница трябва да има нов управител, който да бъде много добър мениджър.Това обяви на пресконференция днес депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров във връзка с проблемите на болницата, която бе застрашена от закриване само преди по-малко от месец. Гущеров призна, че това в момента е най-болната тема в община Дупница.
Според депутата до това положение се е стигнало заради много лошото управление на д-р Любомирр Таушански. Именно поради тази причина трябвало да се обърне особено внимание на кандидатите за конкурса за управител, който е насрочен за 30- март.
Според народния представител прекалено раздут е щатът на администрацията в общинската болница, при положение, че лекарите със специалност са 49. Изчисленията на общинските съветници от ГЕРБ в Дупница сочат, че администрацията и помощният персонал представляват 1/3 от общия брой на работещите в общинската болница, които са 315.
От изчисленията направени от отчета на болницата за миналата година ставало ясно, че изключително много средства са отишли за ремонт и части на автопарка на общинската болница. На въпрос запознат ли е на колко години са колите и линейките там обаче, Гущеров не можа да отговори.
Притеснителен според депутата от ГЕРБ е и фактът, че в бюджета на болницата са отбелязани 50 000 лева, заложени като допълнителни услуги, без да става ясно за какво точно ще отидат тези пари.
Повече подробности Гущеров обеща да бъдат разкрити на пресонференция утре, която ще дадат общинските съветници то ГЕРБ в Дупница.
На срещата с журналисти днес отново не бяха оповестени резултатите от избора на лидер на местната структура. Това Гущеров обясни с факта, че все още не се е произнесло Изпълнителното бюро в столицата. Когато това стане ясно, ще бъде дадена пресконференция, а новите лидери по места ще бъдат обявени от областния координатор на ГЕРБ за Кюстендил.
„Не смятам, че е важно името, защото ние работим в екип така, както е било и досега”, коментира депутатът.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети