Д-р Таушански: Ние едва оцеляваме, няма как да имаме изнесени места в Бобов дол

Никаква среща със Соколов не сме имали, вярват ли му там, пита се шефът на общинската болница в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
25.03.2011
размер на текста:

Д-р Таушански

Общинската болница в Дупница няма дадено съгласие, нито възможност да изнесе дейността си към закритата МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” в Бобов дол, както по-рано днес обяви д-р Пламен Соколов. На днешната сесия на ОбС-Бобов дол той начерта лесен план за възстановяване на дейността на здравното заведение и сключване на договор със здравната каса, което беше пропуснато в срока до 1 март, до три месеца. Един от разгледаните на сесията варианти пък беше изнасяне на дейността на дупнишката болница в Бобов дол, като Скоколов дори увери, че за това е провел разговори с управителя д-р Любомир Таушански.
„Никакви срещи не сме имали. В Дупница на Соколов сме му сърбали попарата и аз нямам намерение отново да се забърквам с него. А що се отнася за изнасяне на дейността това не е възможно, защото ние едва се справяме. Трябва да мислим първо за оцеляването на дупнишката болница. Да, може да приемаме пациенти от Бобов дол, но това е всичко”, обясни за dennews.bg д-р Таушански.
Той изрази съмнение, че някой от неговите лекари също ще се съгласи да разботи в Бобов дол, по схемата начертана от Соколов и по неговите уверения, че има положителен отговор от елита на дупнишката гилдия.
Освен това, според д-р Таушански, няма процедура по която в Бобов дол да бъдат използвани клиничните пътеки, по които ще работи дупнишката болница през тази година. 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети