Приятелка съсекла до смърт 15-годишната от Мездра

DenNews.bg
25.03.2011
размер на текста:

22-годишна жена от Мездра е най-вероятният извършител на зверското убисйтво на 15-годишно момиче, чието тяло беше открито вчера в градския парк.
Версията, че Нели Панова е намушкала четири пъти приятелката си с нож беше изказана днес от директора на Областната дирекция на МВР-Враца комисар Росен Иванов,.
Убийството е станало в полунощ срещу четвъртък в градския парк на Мездра. Няма свидетели на престъплението, съобщава news.bg.
Смъртта е настъпила в следствие на кръвозагубата, показа аутопсията. По тялото няма следи от изнасилване, макар то да бе открито със смъкнат панталон и част от дрехите на убитата да бяха разхвърляни в парка.
"Това е била инсценировка с цел да бъдем подведени", поясни комисар Иванов, цитиран от Дарик радио.
Друга подвеждаща стъпка на 22-годишната Нели е, че часове преди тялото да бъде открито, тя лично отишла в полицията, за да обяви за изчезнала 15-годишната Надежда.
Нели Панова е криминално проявена и осъждана за кражби, в момента е в пробация. Двете с Надежда Вълкова били приятелки. Най-вероятно двете момичета ги свързва еднаквата им съдба - и двете са осиновени. Убитото момиче е от София, но често бягала от дома си и пътувала до Мездра.
Все още се очакват резултатите от направения наркотест на убитата.
"Нито алкохола, нито наркотиците могат да намалят тежестта на престъплението или да оневинят", коментира комисар Росен Иванов.
Нели Панова е задържана в ареста за 72 часа, след което мярката ще бъде променена на "постоянно задържане под стража".

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети