Работниците от АРЗ-Дупница организират национален протест пред Столична община заради заплатите си

17 месеца не ни плащат 1 млн. лв.,60 човека остават без работа, твърди инициаторът Борислав Тасков

Даниела Методиева
24.03.2011
размер на текста:

Работниците са взели от януари едва по 100 лева. Снимки: dennews.bg

Работниците от Авторемонтния завод в Дупница организират национален протестен митинг в 11 часа пред сградата на Столична община на 7-и април. Те ще настояват от „Столичен автотранспорт” ЕАД да бъдат преведени 1 милион лева по договор от 2009-а година, с които да им бъдат осигурени заплатите. Към тях ще се присъединят 10 сродни фирми от цялата страна, както и колегите им от Авторемонтния завод в град Омуртаг, който вече цяла година е спрял работата си.

Инициаторът Борислав Тасов обясни, че сигналните писма са останали без отговор.


Председателят на стачния комитет Борислав Тасков обясни, че до това решение са стигнали, след като са изпратили сигнални писма до Министерството на труда и социалната политика, кмета на София Йорданка Фандъкова, но вече 20 дни нямат никакъв отговор.
Вече 17 месеца от Столичен автотранспорт не им привеждат 1 милион лева от месец октомври 2009-а година за извършени ремонти на автобуси. От фирмата им отговорили, че на тях Столична община също отпуска средства само за гориво и заплати на работниците.
Оказва се, че от месец януари до днес работниците от Авторемонтния завод в Дупница са получили едва по 100 лева миналия петък. Заплатите им от 500, вече са паднали на 200 лева. Въпреки това, те продължават да ремонтират автобусите на „Столичен автотранспорт” ЕАД. Днес те довършиха ремонта на поредния автобус от градския транспорт на София.
На протеста на 6-и април дупничани ще настояват да им дат преведени всички пари, защото според Борислав Тасков дори и 500 000 лева да получат, няма да стигнат за справяне с проблема.
Според него, ако не се вземат спешни мерки 60 работници и служители от завода в Дупница ще останат без работа, а 100 семейства без реално препитание.
„Вярно е, нашите работници не са мързеливи, садят картофи и лук, но само на това не може да се живее”, коментира днес Тасков.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети