Бобовдолци пишат декларация до Бойко на протестен митинг за болницата

Десислава Панайотова-Янкова
23.03.2011
размер на текста:

Бойко Борисов

На протестен митинг, насрочен за утре от 11 часа, бобовдолци ще приемат декларация до премиера Бойко Борисов с искане за възстановяване на закритата болница „Д-р Стоян Сантев”.
Идеята за протеста, който ще се проведе на пазара при общината, е на Инициативен комитет, в който влизат селски кметове и граждани, а негов председател е управникът на Мламолово Георги Александров. Наред със сигналното писмо до министър-председателя, искане за преразглеждане на договора за тази година и възстановяванет на дейността на МБАЛ, ще бъде изпратено и до шефа на Здравната каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов и здравния министър д-р Стефан Константинов.
Час преди митинга със становище за болницата, която има разрешителни за дейност от здравното министерство, но не и договор с касата за клинични пътеки, ще излезе и временната комисия, която беше свикана на последната сесия на ОбС.
„Искаме болницата да бъде отворена още тази година и да не се чака до 2012 г. Първо трябва да заработят детско и вътрешно отделение, а след това и хирургия. Има шанс работа тук да започнат лекари от частната или общинската болници в Дупница. Сегашния вариант, населението и работниците в Бобов дол да бъдат оставени на произвола на съдбата, е недопустим”, обясни за dennews.bg Георги Александров.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети