Инвеститори правят от водоемите на с. Смочево бази за спортен риболов

Десислава Панайотова-Янкова
23.03.2011
размер на текста:

ОбС-Рила даде съгласие за провеждане на публично оповестен конкурс. Снимка: dennews.bg

Инвеститори ще превърнат два водоема в рилското село Смочево в бази за развъждане на риба и спортен риболов. По предложение на кмета на Рила Георги Кабзималски местният парламент одобри провеждането на конкурс за отдаване под наем на двата терена пубична общинска собственост на конкурс.
Две фирми вече са заявили желание да разработят водоемите. Идейните проекти на Иван Георгиев и Виктор Иванов обаче предизвикаха остри реакции у част от общинските съветници, които изразиха опасения, че частниците може да заградят терените и да прекъснат достъпа на фермери и селскостопанските животни до тях.
„Да, ще заградя водоема, но няма да оставя животните без вода. Най-лесното решение е да бъде разширен зад оградата и животните отново ще имат място за водопой”, обясни за dennews.bg Иван Георгиев, управител на фирма „Мила родино”.
Инвестицията, която той ще вложи в разработването на водоема за спортна база, е около 20 000 лв. и е първият му опит в подобен бизнес.
„Смятам, че идеята е добра и доходоносна за семеен бизнес. За жалост обаче тази година пропуснах възможността за зарибяване, защото това става през месеците февруари-март. Така че реално това ще се случи следващия сезон-в началото на 2012 г.”, обясни още той.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети