Изловиха двама кюстендилци, въртели търговия със СИМ –карти

DenNews.bg
22.03.2011
размер на текста:

Част от арестуваните телефони. Снимка: ОДМВР-Кюстендил

Антимафиоти от звеното за борба с организираната престъпност в Кюстендил изясниха нерегламентирано разпространяване на СИМ-карти и фалшифициране на документи. Спецполицаите тръгнали по следата на покупка на едро на СИМ –карти и мобилни апарати. Двама купувачи са задържани пред офис на мобилен оператор, непосредствено след покупката на 14 карти и 14 мобилни телефона от рзлични марки. Изяснено е, че двамата купувачи – кюстенцилците от кв. „Изток” И.Ж./19годишна/ и Т.Р./20г./ пазарували с пълномощно от името на различни фирми, поръчали картите и телефоните за хора от персонала им. Спецполицаите бързо изяснили, че пълномощното е неистинско, а фирмите нямат и представа за поръчките. Заедно с двамата купувачи, пред офиса бил и С.А./37г./, който им възложил покупката. Предстои да бъдат изяснени клиентите на С.А. като купувачи на картите и телефоните и за каква цел е замислено да бъдат използвани.
По-късно антимафиотите и служители на ОДМВР предприели проверка в дома на възложителя С.А., където са открити и иззети удостоверения, пълномощни на името на различни хора. Открити са и записи на заповеди, печати на различни фирми, ксероксни копия на бандероли за тютюневи изделия от Република България и Република Македония, 137 СИМ карти на друг мобилен оператор, преносим компютър с изготвени текстове на пълномощни, с които “се възлагат” търговски дейности. Вещите са иззети.
Сред откритите фирмени данни има фирми от страната и Кюстендил.
По случая е започнато досъдебно производство, продължава работата за документирането на престъплението, начина на добиване на данните и фирмените печати, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети