Бюджетът „Карипова” на второ гласуване в ОбС

Десислава Панайотова-Янкова
22.03.2011
размер на текста:

Сесията на ОбС-Бобов дол е насрочена за 25 март.

Общинският бюджет на Бобов дол за 2011 г., приет по предложенито на председателя на ОбС Нели Карипова ще бъде гласуван отново на предстоящата сесия, след като кметът Грети Алексова го върна за ново разглеждане.
Спорните сметки обаче ще отстъпят пред дебатите за МБАЛ „Д-р Стоян Сантев”, чиято дейност беше прекратена за настоящата година след като болницата не успя да сключи договор със Здравната каса.
Сесията на ОбС насрочена за 25 март ще започне именно със становище на Временната комисия за състоянието на здравеопазването на територията на общината. В 9-членната комисия влизат девет представители на ОбС, общинска администрация и граждани, като основната цел е намиране на решение за евентуална приватизация на болницата или превръщането й във филиал.
Освен бюджета кметът Алекосва върна за преразглеждане и решението на местния парламент за орязване на дълготрайните активи на общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”, което беше взето на последната сесия на местния парламент. Според нея решението да не се закупува техника за почистване противорчеи на други две взети на по-ранен етап, а освен това закупуването на нови сметопочистващи машини е залегнало и в план-сметката на предприятието, също преито от ОбС.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети