Дянков съгласен със замразяване на цените на горивата

dennews.bg
21.03.2011
размер на текста:

Димитров и Дянков стиснаха ръце по някои от обсъжданите въпроси Снимка БГ НЕС

Финансовият министър Симеон Дянков е съгласен с идеята за замразяването на цените на горивата. Това стана ясно по време на среща днес с представители на КНСБ, съобщава news.bg.
Дянков заяви, че още утре ще направи конкретни предложения и по исканията на превозвачите, според чиито изчисления ако отпадне биочастта от дизела, горивото да поевтинее със 7-8 стотинки. Според финансовото министерство цената ще падне със 6-7 стотини.
Във връзка със статическите данни, че България е на трето място по ръст на цени и инфлация, Дянков уточни, че увеличенията идват основно от горивата и храните.
Според председателя на КНСБ по отношение на данъчната политика е необходим дебат за справедливостта на данъчното облагане.
Като пример за драматична диспропорция той посочи, че България има най-несправедливото съотношение между преки и косвени данъци - 36% в полза на косвените данъци.
Димитров подчерта пред финансовия министър, че КНСБ продължава да настоява за въвеждане на необлагаем минимум. Въпросът за минималната работна заплата не е бил дискутиран.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети