БСП-Дупница със свои кандидати за всяка позиция в изборите

Тричленка проучва нагласите на политическия „пазар”, местният лидер Станислав Павлов отхвърля напълно коалиция с играчите в дясната писта

Десислава Панайотова-Янкова
21.03.2011
размер на текста:

Станислав Павлов

БСП-Дупница ще издигне свои кандидати за всяка изборна позиция на предстоящия местен вот през есента. Въпреки, че още са далеч от назоваване на конкретни имена социалистите отсега заявяват готовност да издигнат свой кандидат за кмет на общината, за селски управници и листа със свои кандидати за съветници в местния парламент.
Местната организация вече е излъчила четири комисии, които имат за цел да стегнат редиците и да подготвят предизборна платформа. Тричленка, в която влизат Иван Ибришимов, Чавдар Милушев и Станислав Павлов пък е натоварена да проучи политическия ”пазар” и нагласата сред представителите на политическата палитра на регионално ниво за формата на явяване на изборите.
„Явно някой не ни разбра правилно и реши, че разговорите които ще водим за формата на явяване на изборите, имат за цел сформирането на коалиции. Пълен абсурд е, че БСП може да се коалира с десни партии като СДС, радикалите и подобни. Никога не сме си и помисляли да формираме общи щабове с десни и центристки партии и представители. Разбира се първо разговори ще водим с играчите в нашето поле-лявото”, обясни Павлов и конкретизира, че това са съюза на жените, съюза на офицерите от запаса и ветераните, и БСДП. Предстоят разговори и с представителите на ВМРО и НДСВ. Според Павлов не трябва да се забравя и разликата между коалиция и подкрепа. Както има и случаи и в предишни избори, когато червени кандидати, особено за кметове на села, са получавали подкрепата на партии включително и от дясното пространство. Това не означава, че са формирани коалиции, а че дадената кандидатура печели доверие и подкрепа като мажоритарен избор.
23 от събранията на червените организации в общината вече са минали, като членовете в тях са предложили своите имена за кметове и съветници.
„Все още е рано да обявяваме какви са предпочитанията на членовете, защото предстоят още 23 събрания, и е добре хората да изкажат кандидатурите си спокойно”, обясни още Павлов, напомняйки че окончателните решения както за кандидатите, така и за политиката на местната структура, се вземат на партийни пленуми, а не еднолично от страна на ръководството.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети