И коминочистачите ще ги облагат с ДДС

dennews.bg
18.03.2011
размер на текста:

И коминочистачите ще бъдат облагани с 20%-то ни ДДС, съобщава news.bg. Освен това, хората, работещи по покривите, ще трябва и да се впишат в регистър БУЛСТАД.
Това предложение е на народните ни избраници в Парламента, които осбъждат промени в Закона за занаятите. Депутатите ни предлагат и намаляване на броя на занаятите у нас. От 129 те съкращават списъка до 57. Занаяти по закона са везбарството, звънчарството, художественото плетиво, художествената обработка на камък, калайджийството, тенекеджийство, коминочистене, коларство, бъчварство и др. В тази връзка народните представители предлагат занаятчиите да бъдат облагани с ДДС за да им се даде възможност да си върнат средствата, вложени в производствени материали.
Друга промяна, която ще влезе в сила, ако бъде приета, е членството в занаятчийска камара вече да бъде доброволно, а не задължително, както беше до сега. На занаятчиите ще се признават и държавни дипломи, издадени от легитимни учебни заведения. Така отпада изискването те да се явяват на изпити пред занаятчийската камара.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети