Две аптеки в Дупница одобрени за продажба на лекарства за онкоболни и редки заболявания

dennews.bg
17.03.2011
размер на текста:

Две аптеки в Дупница са одобрени от НЗОК за продажба на лекарства за редки заболявания, за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти и за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания.
Едната от тях е собственост на общинската съветничка Мария Попова, която е председател на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към местния парламент. Нейната аптека и още една на улица Христо Ботев имат право да продават от трите вида лекарствени продукти.
Днес списъкът с аптеките в цялата страна бе публикуван на сайта на Националната здравно-осигурителна каса www.nhif.bg в рубрика "За пациента" с линк „Изписване на лекарства и ред за получаването им"
В списъка, всеки пациент може да се информира за областта, населеното място, адреса на аптеката, както и заболяванията, за които тя може да осигури лекарства.
Тези собственици на аптеки, които изявят желание да продават от трите групи лекарства, могат да направят заявка и да подпишат анекс с Националната здравна каса.
Общо за област Кюстендил аптеките, които ще осигуряват лекарствата са 5. В съседната област Благоевград аптеките са 34, разпределени в 9 от населените места.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети