Окончателно. Д-р Панайотов невинен за анекса с ексшефката на ВиК

Даниела Методиева
16.03.2011
размер на текста:

Д-р Панайотов бе оправдан на 22-и ноември от съдия Ели Скоклева. Снимка: dennews.bg

Кюстендилският окръжен съд оправда бившия председател на ОбС-Дупница д-р Панчо Панайотов по делото за неизгодна сделка с ексуправителя на ВиК Димитринка Христова за сумата от 20 000 лева. На заседанието бе потвърдена присъдата, постановена от председателя на Дупнишкия районен съд Ели Скоклева на 22-и ноември миналата година. Определението на КОС е окончателно и не подлежи на обжалване.
Според държавното обвинение в лицето на прокурор Даниела Методиева в качеството си на председател на Общинския съвет през 2006-а година д-р Панчо Панайотов е сключил напълно ненужен анекс с Христова, с което е ощетил водното дружество.
Освен това, анексът според държавното обвинение не е вписан във фирмено отделение на Кюстендилския окръжен съд, нито е бил представен в деловодството на общината.
Разследването срещу д-р Панайотов за неизгодната сделка започна след сигнал от 13 общински съветници, а след като преписката влезе в съда, бяха разпитани общински съветници от всички политически групи от ОбС по това време.
Делото на няколко пъти бе прехвърляно между съда и прокуратурата, а предишният председател на съдебния състав Илиана Димова дори беше изпратила преписката в Кюстендилския окръжен съд с мнение, че става въпрос за по-тежо престъпление.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети