Брат и сестра от Дупница са в японския апокалипсис

„Аз и Ива сме добре”, съобщи през Фейсбук профила си Георги Георгиев, двамата живеят от години в столицата Токио

DenNews.bg
11.03.2011
размер на текста:

Ива изнася лекция в Токийския университет където работи.

Брат и сестра от Дупница и в момента се намират в японския апокалипсис в столицата Токио, след днешното разрушително заметересение и последвало цунами в островната държава.
„Аз и Ива сме добре”, съобщи през Фейсбук профила си Георги Георгиев преди час, за да успокои близките и приятелите си в България.
 

Мобилните телефони в Япония не работят. Снимка: reuters

Приятели на Ива и Георги вече изпращат съобщения на стените им във Фейсбук, за да разберат какво става с тях и изразяват надежда всичко с двамата да е наред.
Ива и Георги от години живеят и работят в Токио, за момента екипът ни обаче не може да се свърже с тях, тъй като по данни да световните агенции и в момента има проблеми с комуникациите и електричеството.
Както вече писахме заради земетресението със сила 8,9 по Рихтер, последвалите трусове и цунами с над 10-метрови вълни, както и пожарите в промишлени комплекси и атомни екектроцентрали столицата на Япония беше без електричество и телефони. Единствено пратеникът на българската държава в Япония подава информация по сателитен телефон. По информация на външно министерство няма пострадали наши съграждани. В Япония постоянно живеят 600 българи.
Целият свят вече изразява готовност да помогне на пострадалите, а в социалните мрежи се издирват хора, живеещи в Япония.

 

Интервю с Ива за dennews.bg вижте в рубриката „Интервю”- www.dennews.bg/news/2010/11/17/705-edna-dupnichanka-v-dvora-na-imperatora


Тук вижте случващото се в Япония- www.ustream.tv/channel/foxtokimekitonight#utm_campaign=www.facebook.com&utm_source=5579605&utm_medium=social
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети