Вече има предложения за съкращения на жепейци от Дупница

Трудоустроен строителен техник и негов колега са първите, генералният директор на НКЖИ им предлага обезщетения

Даниела Методиева
10.03.2011
размер на текста:

Цанка Бачева е категорична, че няма да подписва като синдикален лидер. Снимка: dennews.bg

Първите предложения за съкращения на жепейци в Дупница вече са направени от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев. Това обяви днес председателят на синдикалната организация на КНСБ към „Товарни превози” Цанка Бачева.
Предложенията от генералния директор са изпратени на строителен техник, който е трудоустроен заради инвалидност, и негов колега зидар, и двамата от Дупница.
Предложението на генералния директор на НКЖИ е те да бъдат съкратени по член 331 от Кодекса на труда, който дава на работодателя правото да предложи по своя инициатива на работника или служителя прекратяване на трудовия договор срещу обезщетение. Ако работникът или служителят не се произнесат писмено по предложението в 7-дневен срок, се смята, че то не е прието. Ако двамата строителни работници приемат в този срок предложението, те ще получат обезщетения в размер на четири брутни заплати.
Цанка Бачева беше категорична днес, че двамата нейни колеги в никакъв случай няма да приемат това предложение да бъдат съкратени, а и тя самата няма да подпише като синдикален лидер.
"Вече проведох няколко разговора, ще се срещна и с генералния директор. Изключено е строителният техник да бъде освободен, той е защитен от закона. За зидаря ще направя предложение да бъде изпратен на курс за преквалификация", категорична бе днес Цанка Бачева. 
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети