Д-р Таушански обжалва пред НЗОК отпуснатия бюджет „Попниколов”

Застрашени сме от закриване, защото трябва да съкратя 50% от персонала, предупреди д-р Таушански

dennews.bg
10.03.2011
размер на текста:

Управителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански е депозирал жалба до Националната здравно-осигурителна каса, с която оспорва размера на отпуснатия му от шефа на РЗОК в Кюстендил д-р Попниколов бюджет. Парите тази година са едва 2 млн. 700 хил. лева, което е с 900 000 по-малко в сравнение с 2010-а и на практика според д-р Таушански обрича общинската болница на закриване.
За проблема с намаления бюджет д-р Таушански алармира пред dennews. bg още на 24-и февруари, когато спорът между него и шефа на Здравната каса д-р Попниколов беше в разгара си. Тогава д-р Таушански обясни, че лимитът за болницата е определен да бъде в размер на 270 000 лева на месец при 180 легла. За частната болница той бил 340 000 лева на месец при едва 120 легла.
„При това положение парите няма да ни стигнат дори и за заплати, да не говорим за разходи за консумативи, гориво, отопление, лекарства и храна. При този свит бюджет аз трябва да бъда принуден да започна съкращения, а персоналът и без това е сведен до минимум. Започна ли да съкращавам, това означава, че няма да имам хора, с които да работя. Сами се досещате, че при липсата на достатъчно кадри може да се окаже, че не покриваме стандартите и това ще доведе и до закриване на общинската болница”, обясни днес д-р Таушански.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети