Дупница е домакин на ски-състезание за ветерани в курортното селище Паничище

dennews.bg
10.03.2011
размер на текста:

Община Дупница ще бъде домакин на 33-то Държавно лично-отборно първенство по ски за ветерани спортисти и любители, съобщиха от Пресцентъра на общината.
Първенството ще се проведе в курорта “Паничище” под шефството на кмета Атанас Янев на 12-и и 13-и март.
В дисциплините гигантски слалом и ски бягане участие ще вземат мъже и жени в десет възрастови групи. Първенството по ски за ветерани е най-голямото по рода си за 2011 година, а официални гости ще бъдат големите имена от близкото минало на ски спорта Петър Попангелов, Георги Димитров, Георги Варошкин, Роза Димова, както и доцент Миньо Златанов и професор Вихрен Бачев. Очаква се в зимният курорт да пристигнат над 350 състезатели Състезанието ще се проведе в района на хижите “ Планински езера” и “ Пионерска” под организацията на БФВС с президент Здравка Йорданова и зам. президент Ваня Гешева, както и с огромната подкрепа на БФС, Община Дупница и Обединен спортен клуб “Марек”, гр. Дупница.
Официалният старт на гигантски слалом –жени /от 1500 м./ ще бъде даден в събота на пистата до хижа “Планински езера” от 9.30 ч., а от 12.30 ч. Ще бъде старта на гигантски слалом за мъже /от 1500 м./.
В неделя от 10 часа ще ъде стартът на участниците в ски-бягането свободен стил, а от 14 часа ще бъде награждаването на победителите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети