Намесиха и България в секскандала с Берлускони

dennews.bg
09.02.2011
размер на текста:

И България бе намесена в сександала с италианския премиер Силвио Берлускони. Това стана, след като уредникът на Венецианския музей Виторио Сгарби си споделил пред всекидневника „Темпо” как е водил у нас най-често споменаваната сред участничките в една от предполагаемите интимни сбирки на Берлускони- Сара Томази, съобщава vesti.bg.
По време на въпросната екскурзия до България изкуствоведът влязъл за няколко часа в ролята на годеник на дамата и с правителствения самолет на министър-председателя. Виторио Сгарби много държал да уточни, че дамата е била с него, а не с Берлускони, което означавало, че премиерът не й е плащал.
Освен катогоденик, Виторио Сгарби се превъплъщава и в ролята на ексцентричен персонаж от популярни токшоу в телевизията, където бе лансиран от Берлускони.
Въпросната Томази имала диплом от престижния частен търговски университет "Луиджи Бокони" в Милано, но предпочита да се изявява в шоубизнеса.
Дамата е разследвана за проституция от областната дирекция „Антимафия” в Неапол Според изтеклата информация, в историята е намесена и неаполитанската Камора, което обяснява интереса на антимафиотите.
Следствието е събрало улики от нейния мобилен телефон, в който са намерени текстови послания до италианския министър на отбраната Иняцио Ларуса и до братята Силвио и Паоло Берлускони.
"Силвио засрами се! Ти ме разболя, плати сметката на психолога", гласи едно от съобщенията, цитирано от всекидневника.
Министър Ларуса е отказал да се срещне със скандалната дама под предлог, че е твърде зает. Братята Берлускони не са отговорили на посланията.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети