iPhone заменя изповедалните в католическия свят

dennews.bg
09.02.2011
размер на текста:

Католиците вече ще си водят отчетност на греховете с помощта на нововъведението. Снимка: Интернет

Вярващите в католическия сват вече ще могат да се изповядват чрез мобилните си телефони, благодарение на ново приложение към iPhone. Това е възможно, след като свещениците в САЩ и Великобритания са одобрили нововъведението, съобщава news.bg, позовайки се на чужди медии.
Разработчиците на приложението "Confession: A Roman Catholic App" са го нарекли„идеален помощник за всеки разкайващ се грешник". Цената, срещу която може да се купи в интернет-магазина iTunes, е 1 долар и 19 цента. Нещо повече, разработчиците дори вярват, че с това приложение пред вярващите се открива тайнството Божие и то ще им позволи да се водат отчет за греховете си.
Основната задача на „виртуалния свещеник" била да помогне на човека да осъзнае своите грешки, след което да направи това и в църква за опрощаване на греховете.
Представителят на компанията Little iApps, която е изобретател на новия технологичен продукт, Патрик Лейнън обяснил,че искат по този начин да привлекат католиците към използване на новите технологии за изпълнение на религиозните ритуали.
Авторите на нововъведението били вдъхновени от рождественското обръщение на главата наРимокатолическата църква Бенедикт XVI, който призова църквата да участва във виртуалния свят. „Аз призовавам младежта правилно да използва всички възможности, които предлагат съвременните технологии, но виртуалното общуване никога не трябва да заменя непосредствените и преки контакти с другите хора”
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети