Човек на Тимчев срещу довереник на кмета Сашо Иванов в сблъсък за лидер на ГЕРБ-Сапарева баня

09.02.2011
размер на текста:

Росен Тимчев освободи мястото заради скандала. Снимка: dennews.bg

Герберите в Сапарева баня са раздвоени за предстоящия избор на нов председател на местната структура, след като Росен Тимчев подаде оставка заради скандала с петте хиляди лева за ремонт на храма „Свети Архангел Михаил”, преведени по негова сметка от Дирекция по вероизповеданията. По този сигнал в момента тече проверка и в Софийска районна прокуратура.
Две са кандидатурите, между които хората на Бойко Борисов в курортния град ще трябва да избират новият председател на ГЕРБ в Сапарева баня.
Първият от тях Калин Гелев, който е собственик на превозваческа фирма. Той е предложението на бившия председател Росен Тимчев, който според запознати щял да настоява до последно човек от неговото обкръжение да поеме кормилото.
Вторият спряган за бъдещ председател е собственикът на шивашка фирма Димитър Димитров, който в Сапарева баня се смята за най-доверения човек на кмета Сашо Иванов. Именно градоначалникът бе посочен от Росен Тимчев като човека, предизвикал скандала около банковата сметка с парите за ремонт на храма.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети