Съдът потвърди уволнението на двамата полицаи за кражбата на джип от двора на управлението в Дупница

dennews.bg
07.02.2011
размер на текста:

След кражбите полицейското управление бе оградени и поставени рампи. Снимка: dennews.bg

Кюстендилският административен съд е потвърдил заповедта на директора на Областната дирекция на полицията в Кюстенил комисар Георги Джоглев за дисциплинарното уволнение на двамата полицаи Милен Миланов и Николай Наков след кражбата на джипа с пренабити номера от двора на управлението през месец юли.
Двамата униформени бяха написали в жалбите си до Административния съд, че наложената им мярка е много тежка, защото до кражбата винаги са имали безупречно поведение по време на изпълнение на служебните си задържения. Милен Миланов и Николай Наков бяха обърнали внимание и на факта, че от началото на трудовия им стаж в МВР не им е било налагано нито едно наказание.
Заповедта на двамата полицаи бе издадена на 16-и август, след като предния ден Дисциплинарната комисия към Областната дирекция на полицията, чийто председател се произнесе на закрито заседание. Тя бе председателствана от заместник-директорът по охранителната част и беш началник на полицейското управление в Дупница Ивайло Дамянов, който е пряк началник на двамата полицаи.
На закритото заседание бяха взети решения с порицание да бъдат наказани полицейските инспектори Асен Несторов и Борислав Стойков. Писмени предупреждения за пропуски при изпълнение на служебните задължения получиха командирът на отделение към сектор „Охрана на обществения ред” Емил Чорбаджийски и главен полицай Таню Кюркчийски, командир от същото отделение.
До уволнението на Милен Миланов и Николай Наков се стигна, след като на 10 юли от двора на полицейското управление в града бе откраднат задържаният на 9 юли след обяд луксозен джип БМВ Х5, шофиран от дъщерята на пенсионирания наскоро инспектор от Криминална полиция в Дупница Валери Тодоров - Моника Тодорова. Няколко часа след изчезването автомобилът бе открит изоставен в Ихтиман. Возилото бе конфискувано заради съмнения за пренабити номера на рамата.
Кражбата на луксозния джип бе вторият инцидент, на 9 април психично болният Венцислав Нушков подкара полицейска кола, след като бе пуснат от ареста. Младежът катастрофира с патрулката на метри от натоварения трафик по Е-79, а патрулката беше напълно изпепелена. След разследване с порицание по Закона за МВР бяха наказани сержантите от КАТ, оставили автомобила си без надзор и с ключове на таблото - Васил Дашов и Ивайло Даскалов, прекият им ръководител инспектор Васил Уваков, началникът на сектор “Пътна полиция” Николай Вуковски и началникът на Охранителна полиция Стефан Манчев.
След този случай Уваков бе оправдан, а Николай Вуковски и Стефан Манчев излязоха в пенсия.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети