Гледат делото срещу Атанас Янев за неизгодна сделка

dennews.bg
07.02.2011
размер на текста:

Състав на Кюстендилския окръжен съд днес гледа делото срещу кмета на Дупница Атанас Янев за сключване на неизгодна сделка с фирма „Тоби” по жалба на общинските съветници от „Атака” Методи Стойнев и Милен Попов.
Заради подписания анекс за доставка на хранителни продукти за Домашния социален патронаж кметът е подведен под отговорност по член 282 от Наказателния кодекс за злоуротреба със служебното си положение с цел набавяне на имотна облага за фирмата, която е собственост на общинските съветници баща и син Стойчо и Крум Милево.
Според обвинителния акт с подписването на този анекс кметът е ощетил община Дупница, като е позволил увеличаване цената на доставките на хранителните продукти със суматат от 9, 517, 40 лв. в сравнение с първоначално подписания договор на база представена оферта от фирмата по време на конкурса
В тази връзка на днешното заседание, председателствано от съдия Йоланда Цекова ще бъдат представени и договорите между община Дупница и фирма „Тоби”. Те бяха изискани от прукорура по делото Владимир Мицов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети