Двама български журналисти са били задържани в Кайро

dennews.bg
04.02.2011
размер на текста:

Двама български журналисти са били задържани в Кайро по време на отразяване на протестите. Това съобщи посланикът ни в Египет Иван Гайтанджиев в предаване по bTV.
След задържането се е наложило да бъде осъществен контакт с двамата кореспонденти и лично посланикът ни се е намесил за тяхното освобождаване.
С молитва продължиха протестите днес на площад Тахрир в египетската столица Кайро. Имамът е призовал за отстраняването на Мубарак със следните думи "Искаме главата на режима отстранена".

Днес стана ясно, че Международната организация за борба с корупцията "Трансперънси Интернешънъл" е осъдила остро нападенията срещу журналистите, гражданското общество и мирните протестиращи в Египет и призовава правителството да прекрати насилието и да освободи всички арестувани.
Данните на Комисията за защита на журналистите показват, че 30 журналисти и други техни колеги от египетски и международни медии са били задържани, нападнати или оборудването им е било конфискувано през изминалите 48 часа. В допълнение, има данни, че известен брой активисти за гражданско общество са били арестувани след акция срещу правния център "Хишам Мубарак" и Египетския център за политически и социални права, съобщава БГ НЕС.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети