ДСБ-Дупница не искат Пламен Данаилов за кандидат- кмет

dennews.bg
04.02.2011
размер на текста:

Пламен Данаилов бе номиниран от СДС за кандидат-кмет на предстоящите избори. Снимка: dennews.bg

ДСБ в Дупница не искат номинираният от СДС общински и областен лидер Пламен Данаилов за кандидат- кмет на града. Това обяви пред dennews.bg председателят на ДСБ Стоян Шушков, който е бил един от поканените на срещата вчера на десните сили за създаване на широка коалиция за предстоящите местни избори наесен.
„Не сме съгласни с условията, които Пламен Данаилов ни постави. Ние отидохме на срещата с нагласата че ще се обсъжда вариантът всички десни сили да се обеденим в широка коалиция за изборите. Данаилов ни обяви, че иска да подкрепим точно него и първите двама в листата за общински съветници да бъдат от СДС. За нас е неприемливо да се влиза в преговори, а да се поставят такива условия и ако по този начин се водят и занапред разговорите, доникъде няма да стигнем”, категоричен бе Стоян Шушков.
Според лидера на ДСБ в Дупница не само това е притесняващото във връзка с номинирането на Данаилов за кандидат-кмет.
"Между нас има и много големи различия. Пламен Данаилов твърди, че този модел на управление на Дупница сега е добър, ние сме на противното мнение. СДС не подкрепиха исканата оставка на Явор Тодоров, а сега излизат с декларация, че трябва да бъдат остранени от постовете всички бивши агенти на ДС на национално ниво. Това според нас е несериозно, защото от СДС не повдигнаха въпроса на местно ниво. Не сме съгласни и с това, че Данаилов не покани представителите на ГЕРБ, а те са дясна партия”, каза още Шушков.
На провелата се първа среща снощи в СДС са били и представителите на ССД, БДС радикали, Гергьовден и Новото време. Те също не са изразили категорична позиция за кандидатурата за кмет на Дупница и са оставили преговорите за по-нататък, след като обсъдят вариантите със своите членове.
Потърсихме за коментар лидерът на СДС Пламен Данаилов, който обясни, че на този етап все още е рано да се говори, а и на срещата снощи се разбрали резултатите от преговорите на този етап да не се оповестяват.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети