Счетоводител от Ингушетия е терористът от Домодедово

dennews.bg
04.02.2011
размер на текста:

Снимка: БГНЕС

Счетоводител от Ингушетия е терористът, който се взриви на московското летище Домодедово. Това е 20-годишният Магомед Евлоев, съобщава news.bg, позовавайки се на руското интернет издание Life News. Неговите журналисти са се добрали да тази информация от собствени източници, но тя нито е било потвърдена, нито отречена от властите. Директорът на ФСБ Александр Бортников официално заявил, че е установена самоличността на терориста. Той единствено споменал, че става дума за 20-годишен жител на Северен Кавказ.
Разпознаването на терориста било затруднено, защото от него останали само главата и едната му ръка. Разпознаването му станало чрез пръстов анализ и ДНК.
20-годишният Магомед Евлоев живял в родното си село Али-Юрт до септември миналата година.Тогава той обявил на родителите си, че заминава на работа в Краснодар. Оттогава никой не чул нищо за него.
Преди това Евлоев учил за счетоводител, но по-късно се отказал. В края на 2009-а година получил повиквателна от армията, но след три месеца служба във Владивосток се върнал у дома заради здравословни проблеми. До заминаването си младежът стоял само в къщата на родителите си, без работа и без да контактува с когото и да било.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети