Един от бандата за убийства „Килърите” огласи с пранги съда в Дупница

Бившият управител на х. „Вада” Райчо Стойнев-Хижаря е подсъдим за побой в района на Седемте рилски езера

Даниела Методиева
04.02.2011
размер на текста:

Райчо Стойчев е в следствения арест в Шумен. Снимка: елекронният вестник на Шумен- ШУМ.BG

Дупнишкият районен съд днес гледа делото за побой и нанасяне на средна телесна повреда срещу един от групата за мокри поръчки „Килърите”- бившият управител на хижа „Вада” Райчо Стойчев-Хижаря.
Днес той бе доведен под конвой и с белезници от следствения арест в Шумен, където е задържан по повдигнато обвинение за уийството на бизнесмена Румен Рачев заедно с Янко Попов-Туци и Васил Костов-Кеца. Тримата бяха задържани през септември по време на акцията „Килърите 2”.
На днешното заседание, председателствано от съдия Светла Пейчева делото бе отложено, тъй като отново не се яви вещото лице.
Обвинението срещу Райчо Стойчев е повдигнато от прокурор Даниела Методиева за това, че през 2007-а година, докато е бил управител на хижа „Вада” Стойчев е нанесъл побой на Петър Василев. Инцидентът е станал в района на Седемте рилски езера, където Райчо Стойчев се спречкал с двама коняри-Анжело и Иван. Пострадалия Петър Василев се намесил да ги разтърве и изял пердаха по случайност.
Райчо Стойчев бе оставен за постоянно в ареста в Шумен от Варненския апелативен съд на 14-и декември миналата година.
По разследването срещу групата на „Килърите” в ареста са и Георги Вълев, който е обвинен, че е подбудител на убийството на адвоката от Велико Търново Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Останалите обиняеми за двете убийства за участие и помагачество са Петър Стоянов-Сумиста, които се разследват от прокуратурата и за участие в престъпна група. Сумиста се разследва и за помагачество и подбудителство за убийството на Борислав Георгиев от София.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети