Червените ветерани заложиха на млади играчи за кметските избори

Първият от гласувалите клубове на БСП в Дупница си избра четирима кандидати за градоначалник, харесват Калфин за президент

Десислава Панайотова-Янкова
03.02.2011
размер на текста:

Ибришимов, Башленски и Павлов се харесват еднакво на ветераните.

Червените ветерани в Дупница излязоха с балансирано предложение за предстоящите местни избори, като заложиха на млади лица за кмет и на „по-отлежали” кандидатури за общински съветници.
Клубът на ветераните беше и първата от всички 49 организации на БСП в Дупница, която след среща и гласуване посочи предпочитанията си за листите на партията за местните избори през есента.
Общинските съветници Иван Ибришимов, Станислав Павлов и Асен Башленски са първите в списъка с предложения за кметове, който ще бъде попълнен първо от структурите, а след това отсят на общински партиен съвет. Към тримата се присъединява и кандидатурата на фармацевтичния шеф и член на изпълнителното бюро на БСП в Дупница Сотир Занев.
Окончателните кандидатури пък ще бъдат утвърдени на партийна конференция през юли. До тогава обаче всеки от клубовете трябва да избере свои кандидати за кмет, Общински съвет и президентска двойка.
В листите за ОбС се открояват имената на ветераните Петър Ганчев, бивш шеф на дупнишко предприятие и баща на собственика на бензиностанция в града Николай Ганчев, както и бившият банков директор Константин Чучуков.
За президент старейшините на БСП си харесали бившия външен министър от кабинета „Станишев” и настоящ евродепутат Ивайло Калфин. За вицето обаче се оказват раздвоени-между словесното оръжие на партията от Пиринско-депутатът Корнелия Нинова и бившия МВР министър Михаил Михов.
„Наред с избора на кандидатури на събранието единодушно беше приет отчета за работата на общинските съветници от БСП, представен от Асен Башленски. Наред с това се отправиха и препоръки да засилим работата си в социалната сфера. Най-вече за запазване и подобряване на условията в общинската болница. Що се отнася за настоящето управление ветераните изразиха подкрепа за стартиралата газификация и други инициативи, които ние като съветници подкрепяме”, обясни за dennews.bg Станислав Павлов, председател на общинската структура на БСП в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети