Крепостните селяни на мобилките всеки месец на нож

DenNews.bg
03.02.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Асоцициацията на потребителте на телекомуникационниите и интернет услуги свири сбор за ежемесечни протести срещу политиката на мобилние оператори, с която абонатите се третират като крепостни селяни.
Председателят на асоциацията Янаки Ганчев се закани за протести всеки месец на на 20-о число, след среща с депутати от „Синята коалиция” в парламента днес.
Народните представители обещаха да внесат поправка в закона за защита на потребителите. Предложението ще бъде обезщетението за предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор да бъде 7%.
„През последните години всеки един от нас се превърна в крепостен селянин заради договорите на телекомите. Те не могат да се прекратяват, написани са с различен шрифт, не са упоменати правата на потребителите, не е написано отчитането на минутата и секундата телефонен разговор”, казва Михаил Михайлов от СДС, цитиран от dnes.bg.
Според „сините” потребителите са поставени в невъзможност да прекратяват договорите си, когато решат, че не са доволни нито от цената, нито от качеството на услугата.
Председателят на Асоциацията „Активни потребители” Богомил Николов пък даде друг пример за некоректно отношение от операторите – с мобилен интернет. По думите му те не дават информация къде може да бъде използвана тази услуга.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети