ОбС-Кочериново гласува за втори път отчета на бюджета за 2010 г.

И след намесата на областния управител Любомир Анчев общественото обсъждане мина вяло

Десислава Панайотова-Янкова
28.02.2011
размер на текста:

Съветниците гледаха за 4 път таблиците на отчета. Снимка: dennews.bg

ОбС-Кочериново прие за втори път отчета на бюджета за 2010 г., след като областният управител Любомир Анчев върна първото решение, заради липса на обществено обсъждане. Според председателя на местния парламент Стоян Банчев допуснатият пропуск се дължи на общинската администрация, от където насрочили само обсъждане на бюджета за настоящата година, но не и на отчета за миналата година.
Въпреки указанието на губернатора на Кюстендилско да бъде проведено обществено обсъждане то се състояло в четвъртък, но отново с почти никакъв интерес от страна на гражданите, които отново не били информирани навреме за часа и датата.
„Отчета на бюджета гледаме за четвърти път, а гласуваме за втори. Материалите са същите, но сме длъжни да се съобразим с решението на областния управител”, обясни на самата сесия днес Банчев. Гласуването мина като по учебник и отчета беше приет, като единственият който взе думата беше съветникът от БСП Спиридон Качански.
„Как да очакваме гражданите да взимат участие като и тези един-двама, които идват се случва да са гонени. Затова и в четвъртък на обсъждането пак са били само общинските съветници”, обясни той.
Според Банчев обаче никога граждани не са спирани да взимат участие в заседанията на ОбС, но те са длъжни да спазват правилника и реда в залата.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети