20-ина дупничани излязоха на протест в защита на общинската болница

7 медицински сестри и санитарка застанаха на площада пред общината, нито един лекар не дойде да изрази позиция

Даниела Методиева
28.02.2011
размер на текста:

Санитарката Йонка Георгиева и сестрите Анна Димитрова и Биляна Стойкова бяха първи на площада пред общината. Снимки: dennews.bg

20-ина дупничани излязоха на протест пред общината в защита на общинската болница в Дупница, която е застрашена от закриване. Седем медицински сестри от три отделения и една санитарка бяха представителите на болницата. Нито един от лекарите не дойде, за да изрази позицията си.

Александър Дюлгеров ще идва тук всеки ден.

Първи на площада дойдоха днес двете медицински сестри от хирургично отделение Анна Димитрова и Биляна Стойкова и санитарката Йонка Георгиева. Те за пореден път припомниха как само преди месец заради грипната вълна детско отделение на общинската болница в Дупница се е оказало тясно, за да побере пациентите и се е наложило децата да бъдат местени ив заразно отделение. Те обясниха, че са дошли на площада пред общината, защото искат да защитят работата си и прехраната на семействата си.

Сред протестиращите беше медицинската сестра от неврологично отделение Бойка Тонева, която дойде със съпруга си Стоимен Тонев и бившата си колежка в пенсия Елена Крилчева. Стоимен Тонев обясни липсата на хора с факта, че все още българинът няма ясно изразено гражданско самосъзнание и все още го е страх свободно да отстоява правата си. Стоимен Тонев бе на мнение, че трябва да се създаде Инициативе комитет който да ръководи протестите.

Пенсионирата сестра Елена Крилчева дойде с колежката си Бойка Тонева и съпруга й Стоимен Тонев.

На протеста днес имаше сестри и от други отделения,които не пожелаха да бъдат снимани или да изразят позиция.
Служителят в Дома на техниката Александър Дюлгеров бе на мнение, че от години насам дупничани са свидетели на систематично и целенасочено закриване на общинското болница от години насам от всички досегашни кметски екипи и общински съвети. Той обяви, че ще идва всеки ден пред общината в 11 часа и призова дупничани да се активират и да се присъединят към протеста.
За да подкрепи общинската болница, пред общината дойде и Милчо Виячки, който от години води дела срещу частната болница заради смъртта на снаха си Йорданка Виячка. Тя почина на операцинната маса там заради неправилно поставена упойка.

Милчо Виячки води дела заради смъртта на снаха си.

„Моята снаха трябваше да бъде оперирана от слюнчена жлеза, а после беше изписано, че е била оперирана от щитовидна жлеза. Не може човек като д-р Попниколов, който така точи Здравната каса, да бъде нейн началник после. И Матей Попниколов и Ени Лефтеров трябва да бъдат линчувани тук, на площада”, каза пред журналисти Милчо Виячки.
Ето каква позиция изразиха пред камерата на dennews.bg двете медицински сестри от хирургично отделение Анна Димитрова и Биляна Стойкова и служителят от Дома на техниката Александър Дюлгеров:

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети