Днес се решава съдбата на общинската болница в Дупница

dennews.bg
28.02.2011
размер на текста:

Днес се решава съдбата на общинската болница в Дупница. Преговорите със Здравната каса в Кюстендил трябва да приключат с договор, но само при условие че се изпълнят исканията на управителя д-р Любомир Таушански да се одобрят по-голямата част от поисканите 122 клинични пътеки. След инфарктни преговори с шефа на касата д-р Матей Попниколов в петък стана ясно, че болницата може да сключи само по 71 от клиничните пътеки, но със срок на договора до 20-и май. Тогава има вероятност те да бъдат съкратени още и на практика общинската болница е обречена на закриване, а част от персонала на здравното заведение да бъде съкратен.
Потърсен за коментар тази сутрин, управителят на общинската болница д-р Любомир Таушански обясни, че не може да говори, тъй като водел много важни разговори. С кой и за какво точно, той не пожела да коментира. Това щял да направи по-късно днес.
Успоредно с това граждани подготвят протести в защита на общинската болница, които са готови да водят с дни. Напржението в града нараства, хората са настръхнали от неяснотата около съдбата на общинската болница, която обслужва освен нашата и съседните 5 общини, както и всички инциденти на главен път Е-79.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети