Читателите на dennews.bg призовават на протест в защита на общинската болница

Дупничани питат къде са хората от властта, защо мълчат опозиционерите Методи Стойнев, Милен Попов и Първан Дангов

dennews.bg
25.02.2011
размер на текста:

Читателите на dennews.bg призовават на протест пред сградата на община Дупница в понеделник от 11 часа в защита на общинската болница. Вече има и призиви за протести и пред Здравната каса в Кюстендил заради отказа на шефа д-р Попниколов да одобри всичките клинични пътеки.
Въпросите, които поставят в коментарите дупничани са отправени основно към кметския екип, общинските съветници и депутатите от ГЕРБ Емил Гущеров, Валентин Микев и зам.-областния управител Даниела Годинова за мълчанието, което пазят от началото на спора между управителя на общинската болница д-р Любомир Таушански и шефа на Здравната каса д-р Матей Попниколов.
Хората са възмутени от липсата на ясна позиция от страна на управляващите. Призоваващите към протести имат намерение и да извикат представители на националните вестници и телевизии, за да бъдат чути.
Договорът между общинската болница и Здравната каса в Кюстендил все още не е сключен, преговори ще има отново в понеделник между д-р Таушански и д-р Попниколов.
В коментарите си дупничани питат защо все още не са излезли с позиция и двамата съветници от партия „Атака” Методи Стойнев и Милен Попов, които досега иначе критикуват местната управа за действията или бездействията й, сега мълчат. Форумците на сайта ни изразяват опасения, че те мълчат, защото на национално и местно ниво са в коалиция с управляващата партия ГЕРБ.
Хората задават и въпроси за бившия кмет Първан Дангов, който иначе се изявява в общинския съвет, а досега не е изразил становище по проблемите на общинската болница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети