Преподавател от ЮЗУ стана шеф на хосписа в Бобов дол

По предложение на д-р Екатерина Митова ОбС намали дневната такса от 25 на 15 лв.

Десислава Панайотова-Янкова
24.02.2011
размер на текста:

Преподавателят по кинезетерапия в ЮЗУ д-р Екатерина Митова е новият управител на хосписа в Бобов дол, който беше изграден преди две години със средства по програма ФАР.
Д-р Митова, която в момента работи в защитените жилища в миньорския град, които поеха грижите за младежите с увреждания от закрития вече дом за деца с увреждания в Горна Козница, е и единственият кандидат явил се на конкурса за управител. Слабият интерес, според кметския екип, към шефското място се дължи на факта, че хосписът е на самоиздръжка и за да функционира нормално, персоналът трябва да заработи сам парите си.
Кметът Грети Алексова даде висока оценка на управленческата програма на д-р Митова, като сега предстои сключването на договор с нея.
По предложение на д-р Митова Общински съвте взе решение за намаляване на дневната такса за престой в хосписа от 25 лв. на 15 лв. Това е първата стъпка за задвижване на работата на хосписа, в който в момента има само един клиент при капацитет от 20 легла, а персоналът е свит до минимум.
При старта на хосписа ползвателите му бяха обслужвани безплатно в рамките на шест месеца, с новата такса месечната издръжка за един пациент е 450 лв.
Идеята на д-р Митова е новата цена да привлече повече клиенти, защото старата цена от 25 лв. е била изчислена на база 50% от капацитета.
„Много по-добре е хосписът да е пълен на 100% при по-ниски цени, отколкото да се залага на по-малко хора при по-високи цени”, обобщи Алексова.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети