Адвокат Ивайло Алексиев изостави ученичката от секс-оргията в Бобов дол Ивона Христова и по делото за обида

Даниела Методиева
23.02.2011
размер на текста:

Адвокат Алексиев и Ивона дълго време бяха в полезрението на медиите в цялата страна. Снимки: dennews.bg

Дупнишкият адвокат Ивайло Алексиев изостави ученичката от минния техникум в Бобов дол Ивона Христова и по делото за обида, която тя заведе срещу Радослав Гладников за думите му че е „парашут” и „не е у ред”. Адвокат Алексиев обясни, че е изгубил интерес по това дело, защото от изискания запис от една от телевизиите няма кадри с изказването на Радослав Гладников. Пред dennews.bg Ивайло Алексиев обясни още, че ако трябва да търси нови записи от националните медии, това ще му отнеме и време и разходи за негова сметка, а и без това делото го водел от добра воля без да иска хонорари от Ивона.

Радослав събра журналисти от всички медии, за да обяснява за подвизите на Ивона и бе подведен под отговорност.


Ивона Христова стана печално известна със секс-оргията на 22-и януари миналата година в една от класните стаи на минния техникум с четири момчета по време на изпит по български език. Ивона подаде жалба срещу тях, в която твърдеше, че е била изнасилена, след което Антон Киров, Емил Кирилов, Денис Петров и Кирил Васев бяха арестувани.
На 3-и февруари пред наказателната колегия в Дупнишкия районен съд бе гледана мярката им за неотклонение. Докато течаха разпитите в залата, приятелят на четиримата младежи Радослав Гладников от дупнишкото село Самораново привлече вниманието на всички медии като заяви, че Ивона е правила секс с 12 момчета през 2009-а година на абитуриентски бал. Клипът се разпространявал сред момчета от Бобов дол и щял да бъде представен като доказателство в съда. Според Радослав на 22 януари Ивона доброволно е правила секс с момчетата, срещу които е внесла жалба. Според него жалбата има само една цел - с това дело Ивона да спечели пари.
След като излезе от съдебната зала, Ивона обяви, че няма такова нещо. На двама от обвиняемите - Антон Киров и Емил Кирилов, които са пълнолетни, бе наложена мярка за неотклонение “подписка”. Останалите двама Денис Петров и Кирил Васев, които са ученици, останаха под надзор на инспектор Детска педагогическа стая. Досъдебното производство срещу четиримата бе образувано по член 152 от Наказателния кодекс за изнасилване.
Пред дежурния съдия ученичката бе потвърдила, че Емил, Денис и Кирил са упражнили срещу нея сексуално насилие след изпит в училището на 22 януари. По време на изпита учителката по български език Веска Бориславова, която била квестор, казала, че отива да пие кафе, а в класната стая Ивона останала ама. Тогава при нея влезли Денис, Емил и Кирил, а Антон останал да пази на вратата, за да не дойде някой. Пръв насилил момичето Емил, след това Кирил, Денис се отказал. Според Ивона, всичко това продължило в класната стая около 30 минути, след което насилниците й си тръгнали.
Тогава тя започнала да се облича, а в този момент в класната стая влязла чистачката, видяла я и разбрала какво се случило.
Ивона подаде жалба на 31 януари в полицията, след което нарочените от нея за а насилници бяха задържани.
Заради скандала бе уволнена учителката по български език Веска Бориславова заради това, че по време на изпита е отишла на кафе и е оставила без надзор учениците си. В началото на тази учебна година тя бе върната отново на работа. Уволнена бе и директорката Иванка Шалева със заповед на министъра на енергетиката.
След 5-месечно разледване и разпити на потърепвшата, обвиняемите и свидетели, наблюдаващият прокурор по делото Емил Павлов прекрати наказателното преследване с мотив, че няма престъпление, а сексът с четиримата младежи в класната стая бил доброволен.
Прокурор Павлов се позова и на двете психиатрични експертизи на д-р Александър Паризов, според които поведението на Ивона след доброволния секс в стаята не било обосновано от психически травми и негативни преживявания. На въпрос не е ли смущаващ факта, че този групов секс е осъществен в класна стая, прокурорът по делото Емил Павлов отговори, че по въпроса сексуалността трябва да се търсят отговори в трудовете на Зигмунд Фройд.
След като наказателното преследване бе прекратено, Ивона заведе дело срещу Радослав Гладников за обида, като поиска обезщетение в размер на 10 000 лева. То стартира на 8-и октомври миналата година, но самата Ивона не присъства. Вместо нея в съдебната палата дойде майка й, която обясни, че Ивона живее на семейни начала с 16 години по-възрастен от нея мъж на име Кирил, който бил на нейна страна и я подкрепял напълно.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети